638 743 лева отпусна  Българският ВиК холдинг като сигурява заем на

...
638 743 лева отпусна  Българският ВиК холдинг като сигурява заем на
Коментари Харесай

ВиК холдингът спасява водното дружество в Ямбол със заем от близо 650 хил. лева

638 743 лв. отпусна  Българският ВиК холдинг като сигурява заем на ВиК - Ямбол за покриване на насъбраните в края на 2021 година фактури за електрическа енергия. Водният оператор ще покрие със сумата насъбраните отговорности по фактури за месеците ноември и декември 2021 година към „ Мост Енерджи “ АД.

ВиК сдружението е измежду изпитващите усложнения да покриват със лични средства идващите в пъти по-високи сметки за ток поради рецесията с цената на електрическата енергия през втората половина на 2021 година, съобщифа от холдинга.

„ Български ВиК холдинг “ ЕАД обезпечава поддръжка за „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД – гр. Ямбол за гарантиране на непрекъснатост на водоподаването към жителите на област Ямбол. Взимат се всички съответни ограничения, с цел да не се допусне основаване на напрежение измежду жителите.

" Българският ВиК холдинг “ ЕАД е поръчител за непоклатимост на 23-те дъщерни сдружения. Ръководството на ВиК Холдинга работи да не допусне спиране на електрозахранването на оборудванията на ВиК сдруженията в тежката обстановка с поскъпналата с 300% цена на електрическата енергия за индустрията.

В момента управлението на Министерството на районното развиване и благоустройството взаимно с екипите на Министерство на финансите и Министерство на енергетиката създават обезщетителен механизъм за ВиК бранша с проект за трайно решение на казуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР